Wat?

Op Grannies Day komen jong en oud bij elkaar voor een leuke middag samen. 
De eerste editie van Grannies Day 2010 heeft zondagmiddag 3 oktober plaatsgevonden en was een groot succes! 
Jong en oud hebben in vier verschillende huiskamerrestaurants in Amsterdam heerlijk gegeten en genoten van elkaars gezelschap. Onder het motto ‘eten verbindt’ staken de koks gerechten uit grootmoeders tijd in een nieuw jasje en bleken vergeten groenten en jonge blaadjes heel goed samen te gaan. 

Op dit moment werken we hard aan de volgende editie, die nog groter en minstens zo gezellig wordt! 
Naast Amsterdam zullen we ook in andere steden Grannies Day vieren. Alle jongeren en ouderen zijn ook dan weer van harte welkom, dus houd deze website en onze facebook pagina in de gaten.

Bekijk hier de foto's en portretten van Grannies Day 2010.

Waarom?

Op Internationale Dag van de Ouderen (1 oktober) wordt wereldwijd bij de situatie van ouderen stilgestaan, een groep die meer dan gemiddeld kampt met gevoelens van eenzaamheid en onveiligheid. Stichting Messengers of Peace Nederland wil bewustwording creëren voor de situatie van ouderen door een brug te slaan tussen jongeren en ouderen en grijpt deze dag aan om activiteiten te organiseren waar beide generaties elkaar ontmoeten.
 
Voor wie?

Grannies Day is voor iedereen die zich oudere of jongere voelt en zin heeft in een leuke middag met de andere generatie. Je hoeft dus geen opa of oma te zijn, maar wel 60+. En met jong bedoelen we tussen 18 en 40 jaar, dus ook dat is een ruim begrip!